Tuborgfondet Musikhjælp skal bidrage til, at flere forskellige unge talenter engagerer sig i musikken og til en mere mangfoldig musikbranche.

Tuborgfondet støtter en række projekter og initiativer, der på forskellig vis har fokus på at skabe mere mangfoldighed på de danske live-scener, i øvelokaler, på pladeselskaber og alt der imellem.

I kan søge støtte via Tuborgfondets ansøgningsskema.

Sounds Like Roskilde
Vinylbokssættet med 4 LP’er er produceret i et begrænset oplag på 600 stk., og er en compilation bestående af sange skrevet af 35 af de vækstlagskunstnere, der spiller på Countdown og Rising scenerne i 2019. Sounds Like Roskilde er ikke til salg, men gives kun væk ved eksklusive giveaways og konkurrencer på sociale medier og Roskilde Festival 2019.

Dansk Live
En række unge talenter fra arrangørmiljøet skal sammen igennem et talent– og mentorforløb under navnet Live Talent. Derudover vil projektet bestå af en række dialogmøder med aktører fra musikbranchen samt vidensamling– og deling. Med indsatsen er det ambitionen, at bidrage til forandringer mod en mere mangfoldig musikbranche.

HUN SOLO
HUN SOLO er et kunstnerisk musikfællesskab, der med et unikt koncertkoncept arbejder for mangfoldighed og ligestilling. Det gør de ved at synliggøre rollemodeller i form af inspirerende kvindelige musikere på tværs af genrer, alder og etnicitet, og på Kvindernes Internationale Kampdag 2018 inviterede de til en koncertoplevelse, hvis formål var netop dette.

Hvor er fællesskabet?
I samarbejde med en gruppe unge fra KBH+ undersøger NextDoor Project de bevægelser, der ligger bagved ensomheden. Samtidig finder de metoder og formater, der kan formidle de unges fortællinger. Projektet er praksisnært og der er dans, sang, rap og mere endnu. Det er AskovFondenKBH+, Rapolitics og komponist Henriette Groth, der faciliterer de unges reflektion over den kropslige praksis. Her er der fokus på spoken word/poetry slam/rap og musik, som redskaber til at formidle de billeder, der træder frem gennem kroppen.

Future Female Sound
Lyden af fremtiden: Musikfællesskab sætter spot på kvindelige DJs og inspirerer, med seje og synlige rollemodeller, andre unge kvinder til at tage del i DJ-kulturen i Danmark.

Rapolitics
I RAP:I:STAN samles unge flygtninge, danske og nydanske unge i et fællesskab omkring rap, digt og storytelling. Her bliver de kreative udtryksformer til et konstruktivt værktøj til at gå i dialog, nedbryde fordomme, og promovere aktivt medborgerskab af unge og for unge