Vi tror på, at musik skaber glæde og sammenhold. Og særligt i mødet med live-musikken, mærker publikum fællesskabet. Derfor har Tuborgfondet øremærket 2,5 mio. kr. årligt fra 2017-2019 til at forbedre lyd og akustik på danske spillesteder.

Vi har netop offentliggjort modtagerne af puljen Den Gode Lyd 2019. Læs mere her.

21 spillesteder har modtaget i alt 2,5 mio kr. til at forbedre lyd og akustik i 2019.

Fra 2017- til 2019 har Tuborgfondet Musikhjælp modtaget flere end 207 ansøgninger til Den Gode Lyd fra i alt 152 forskellige spillesteder og kulturhuse. Juryen har i deres vurdering lagt vægt på, om en bevilling rykker markant ved lydkvaliteten, at så mange som muligt får del i de 2,5 mio. kr. og at midlerne fordeles over hele Danmark. Desuden er mangfoldighed et vigtigt parameter. Derfor har vi også valgt at støtte spillesteder, der booker bredt og tør at tage unge musikere ind fra vækstlaget.

Fra 2017 til 2019 er der uddelt 7,5 millioner kr. til bedre lyd på danske spillesteder. Bevillingerne er givet til både små og store steder og kan være til nyt udstyr eller midler til at forbedre akustikken.

Hvornår kan vi søge?

Ansøgningsrunden for 2019 er lukket og midlerne er delt ud. Vi holder nu en pause med Den Gode Lyd, og det er derfor ikke muligt at søge om støtte til lydudstyr i øjeblikket.

Hvem var puljen skabt til?

Spillesteder, der er ejet af en forening, fond eller selvejende institution kan søge puljen. I 2019 kan kulturhuse, der har særlig fokus på vækstlaget og unge musikere også søge.

Det er en jury, der består af fagfolk i musikbranchen, som hjælper Tuborgfondet med at kvalificere de mange ansøgninger. Juryen indstiller en række spillesteder til bevilling, men det er Tuborgfondets bestyrelse, der tager den endelige beslutning om, hvem der modtager en bevilling.

I juryen sad:

Jessica Petersen, lydtekniker
Maren Astrup, founder Musikselskabet
Paul Hammann, lydtekniker
Jan Voetmann, akustikspecialist

Se hvem der fik en bevilling i 2017 her i 2018 her og i 2019 her.